Diane Wolkorte is de nieuwe ideeënmakelaar in de gemeente Lochem. Samen met collega Appie Baas is zij het aanspreekpunt voor inwonersinitiatieven in wijken en buurten. De ideeënmakelaars vormen de verbindende schakel tussen initiatiefnemers, dorpsraden, belangenverenigingen, de kernwethouders en de gemeentelijke organisatie van de gemeente Lochem.

Diane Wolkorte maakte de afgelopen periode al kennis met de verschillende kernen, dorpsraden en belangenverenigingen binnen de gemeente Lochem. “Dat was erg prettig om te ervaren. Ik heb veel respect voor de besturen. En ook voor de leden die zich in werkgroepen met hart en ziel inzetten voor de gemeenschap,” aldus Diane Wolkorte. De afgelopen jaren waren de ideeënmakelaars onderdeel van veel mooi uitgevoerde ideeën van inwoners. “Wij vragen aandacht voor dit soort initiatieven en betrekken hierbij de vakspecialisten. Dit kan iemand binnen onze eigen gemeentelijke organisatie zijn, maar ook binnen onze netwerken in de Lochemse samenleving. Daarnaast spelen wij in op mogelijkheden om partners aan te laten haken en te laten samenwerken,” aldus Appie Baas.

Voorbeelden waar de ideeënmakelaars een verbindende schakel vormden zijn het opknappen van de vijver bij Berkeloord in Lochem, het opnieuw inrichten van het dorpsplein in Harfsen en het aanbrengen van verwarming in het Zwieps Lokaal. Appie Baas is verantwoordelijk voor de kernen Eefde, Barchem, Zwiep, Exel en omstreken, Almen en specifiek voor de wijken Lochem Berkeloord en Zuiderenk. Diane Wolkorte heeft de kernen Gorssel, Laren, Epse en Joppe, Harfsen en Kring van Dorth en de binnenstad van Lochem onder haar hoede. Meer informatie over de ideeënmakelaars is te vinden op de website van de gemeente Lochem. Ook zijn hier de contactgegevens te vinden.

© Foto: Gemeente Lochem