Vandaag is de Dierenvoedselbank Kwispel in Lochem officieel geopend. Kwispel is iedere dinsdag van 10.00 tot 13.00 uur geopend. Mensen kunnen elke dinsdag tussen deze tijden de tuin inlopen waar ze vervolgens worden geholpen. Aan de schutting hangt een mega groot spandoek waardoor mensen de dierenvoedselbank makkelijk kunnen vinden. Calle Janssen fractievoorzitter van ‘LochemGROEN!’ heeft de officiële opening verricht. Dierenvoedselbank Kwispel is te vinden aan de Noorderbleek 73 in Lochem. Dierenvoedselbank Kwispel is er voor huisdiereigenaren die het financieel moeilijk hebben. Initiatiefneemster is Monique Schutte.

Mensen kunnen huisdierbenodigdheden krijgen, op dinsdag tussen 10.00 en 13.00 uur, voor honden, katten, konijnen, cavia’s en vogels. Bij Kwispel zijn veel producten te vinden zoals speelgoed, manden, kussens, kattenbakken, voerbakken, voer, verzorgingsproducten, en tuigen voor verschillende diersoorten. Giften en donaties zijn altijd welkom. Omdat het een particulier initiatief is krijgt kwispel geen hulp van fabrikanten of grote winkels. Aan de schuttingpoort hangt een grote kist en daar kunnen mensen donaties in doen. Wanneer de donatie niet in de kist past kunnen mensen de donatie ook aan de voordeur afgeven.

Monique heeft een tijdje geleden de eerste menstruatieproducten uitgiftepunt (MUP) in Lochem geopend. In deze tijd zijn er ook mensen geweest met vraag naar huisdierproducten. Via facebook heeft Monique deze mensen kunnen helpen. Dit is bij Monique in gedachten gebleven en nadat ze haar MUP kast had overgedragen aan andere uitgiftepunten had ze ruimte en tijd voor een ander initiatief. “De MUP kast staat normaal gesproken aan de straat, daar kan je onbeperkt bij, dat is nu niet zo”, vertelt Monique in het radioprogramma Achterhoek Totaal van Radio Ideaal. “De MUP kast is al twee keer helemaal leeggeroofd, dus dat gaan we niet nog een keer doen.”

© Foto: Nicole Arendsen

Meer foto’s in ons fotoboek