Op zaterdag 17 september 2022 is de finale van Amphion Open! In drie voorrondes streden kandidaten om een plek in de spectaculaire eindshow van deze competitie. De finalisten maken kans op de persprijs, vakjuryprijs en/of de publieksprijs.

”Eén ding kunnen we je vast vertellen: het niveau is extreem hoog! Kom lekker kijken en wees getuige van deze upcoming artiesten, want deze talenten verdienen een waanzinnig groot publiek” laat directeur Charles Drost van Cultuurbedrijf Amphion weten.

Dit zijn de finalisten:
-Benjamin de Groot uit Doetinchem:
Benjamin de Groot is een 21-jarige singer-songwriter uit Doetinchem. Hij begeleidt zichzelf met een akoestische gitaar en haalt de inspiratie voor zijn nummers uit zijn emoties en ervaringen. Voor zijn optreden bij Amphion Open 2022 schreef én speelt hij drie eigen nummers!

-Elles uit Winterswijk:
Normaal gesproken zingt Elles vooral covers, maar dit keer betreedt ze het podium met haar eigen geschreven nummers! Tijdens haar optreden bij Amphion Open zal ze zichzelf begeleiden op piano en zowel Nederlands- als Engelstalige nummers laten horen, met een persoonlijk randje. Zo geeft Elles je graag een kijkje in haar gedachten en neemt ze je mee in haar verhaal.

-Keira uit Doetinchem:
Keira Steentjes (13 jaar) speelt piano vanaf dat zij 4 jaar is. Zij heeft nu voor het derde jaar les aan de Jong talent klas van het conservatorium in Arnhem. In 2021 won ze een aanmoedigingsprijs van het Prinses Christinaconcours Oost. Zij heeft een brede muzieksmaak, maar haar spel komt het best tot zijn recht in de klassieke muziek.

-Miranda Rooks uit Eibergen:
Miranda Rooks is een singer-songwriter die zich muzikaal graag laat beïnvloeden door folk en indie muziek. In haar teksten zoomt ze uit op gebeurtenissen, gedachtes en hoor je non-stop haar eigen zelfreflectie spreken. Dat uit zich in intieme akoestische liedjes die gaan over gedachtes en herinneringen. Haar muziek is rauw en puur.

-Merel & James uit Winterswijk:
Wij zijn James & Merel en spelen sinds kort samen. Beide hebben we een enorme passie voor muziek. Onze nummers brengen we ter gehore onder begeleiding van gitaar. Muziek maken is wat wij het liefst doen. We hopen dan ook dat we jullie vanavond mee kunnen nemen in onze muzikale reis en hopen mensen te raken met onze muziek.

-Chris Hero Jack uit Tolkamer:
Chris Hero Jack speelt samen met zijn band een mix van Alternatieve Rock, Pop, Blues en Soul. In één zin zou hij zijn muziek beschrijven als; Bluesy rock n’ roll met een moderne twist en af en toe een John Mayer-esque nummer. Muziek om naar te luisteren als je er even doorheen zit, als je wil headbangen of voor tijdens een roadtrip! Wat het ook is, een mooie ervaring voor het publiek staat altijd op de eerste plaats.

-Demoteam Madness uit Doetinchem:
Demoteam Madness onder leiding van dansdocent Sharona Bulten is klaar om een knallend optreden voor jullie neer te zetten. Deze hechte groep van 7 meiden dansen al jaren samen en hebben een passie voor dans. Zijn jullie klaar voor gekte? Demoteam Madness wel!

Foto: Cultuurbedrijf Amphion