Van 21 maart tot en met 31 oktober barst de strijd los. Het NK Tegelwippen loopt tot en met het eind van het ‘Vergeten Plantseizoen’. Zo wordt oktober nog optimaal benut voor het vullen van tuinen. Ook de gemeente Lochem doet weer mee en wil het resultaat van vorig jaar op zijn minst evenaren. Wethouder Henk van Zeijts trapte 21 maart de actie af bij de Graafschap Bibliotheek in Lochem.

Dit jaar beloont de gemeente Lochem de meest originele, mooiste of beste tegel ‘wipper’ met een leuke groene prijs. Wat die precies inhoudt, blijft nog een verrassing. De selectie van de winnaar gebeurt met hulp van de organisatie van het NK Tegelwippen. Privacygevoelige gegevens worden daarbij alleen met toestemming van de beoogde winnaar gedeeld met de gemeente Lochem.

Op www.nk-tegelwippen.nl vinden inwoners en organisaties inspiratie voor het ontstenen en vergroenen van eigen tuin, erf of grond. Ook kunnen zij via de website gewipte tegels opgeven. Dat kan door een formulier in te vullen met naam, e-mailadres, gemeente, aantal gewipte tegels en een bewijsfoto.

Foto: RTV Ideaal