GGD Noord- en Oost-Gelderland is van 24 t/m 26 maart aanwezig bij Sporthal Lankhorst in Wichmond voor iedereen die zich wil laten vaccineren of om vrijblijvend vragen te stellen over het coronavirus en de coronavaccinatie. U kunt er terecht zonder eerst een afspraak te maken. Dat geldt ook voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Vaccineren is niet verplicht. U kiest zelf of u een prik wilt of niet. U goed informeren helpt bij het maken van een keuze. Medewerkers van de GGD Noord- en Oost-Gelderland beantwoorden uw vragen, zodat u een keus kunt maken op basis van goede, open en eerlijke informatie. De tijdelijke locatie bij Sporthal Lankhorst in Wichmond is van 24 t/m 26 maart geopend van 11.00 tot 19.30 uur op de Lankhorsterstraat 3A. Iedereen vanaf 5 jaar kan binnenlopen zonder afspraak voor de eerste of tweede vaccinatie. De boostervaccinatie halen kan alleen zonder afspraak door iedereen van 18 jaar of ouder.

Jongeren van 12 t/m 17 jaar komen ook in aanmerking voor een boostervaccinatie bij de GGD. Volgens de Gezondheidsraad is er geen medische noodzaak om alle jongeren een booster aan te bieden. Het ministerie van VWS biedt deze mogelijkheid wel. Jongeren van 12 t/m 17 jaar die de booster willen, kunnen daarom alléén een boostervaccinatie krijgen als zij telefonisch een afspraak hebben gemaakt. De GGD vraagt hen dan of ze begrijpen wat de vaccinatie inhoudt en of ze weten dat ze kiezen voor iets anders dan de Gezondheidsraad adviseert. Die vraag staat vervolgens ook in de afspraakbevestiging en stelt de GGD-arts tot slot nog op de locatie zelf. Een afspraak maken kan via tel. (0800) 70 70. Meer informatie is te vinden op de website www.ggdnog.nl/corona.