Gemeente Bronckhorst vernieuwt meerdere plantvakken voor meer groen in de buurt. Plantvakken zijn de ruimten tussen aangelegde bestrating, die de gemeente vervolgens met groen beplanten.

In Zelhem is de gemeente Bronckhorst hier net mee begonnen. de gemeente vervangt de aanwezige en vaak verouderde beplanting door een combinatie van groenblijvende lage heesters en bloeiende planten. In Hengelo maakte de gemeente het milieuparkje op de hoek van de Kastanjelaan en Spalstraat groener, met minder bestrating en meer ruimte voor vaste planten, siergrassen en sierheesters. Ook aan de achterzijde van de AH in Hengelo plaatste de gemeente Bronckhorst in de plantvakken verschillende soorten vaste planten, sierheesters en grassen. In een aantal vakken aan de Middenweg in Hengelo lag alleen gras. De bewoners wilden hier graag meer vaste planten in hebben. Dat is gebeurd. Door de verschillende soorten beplanting gebeurt er in ieder seizoen wel iets. De bewoners dragen bij door de vakken zelf te onderhouden.

Het is nu nog een beetje een kale boel, maar wanneer de planten in het voorjaar gaan groeien, vormen de nieuwe plantvakken een mooi en kleurrijk geheel. Door de verschillende soorten planten draagt de gemeente bij aan de biodiversiteit. zij helpen hiermee dier en plantsoorten, zorgen voor een goede balans én houden de gemeente groen.

Foto: Gemeente Bronckhorst