Er komen extra verkeersborden en verlichting bij de rotonde in Doetinchem waar onlangs een 14-jarig meisje uit Wehl om het leven kwam. Dit gaat gebeuren zodra de bouw gaat beginnen van een aantal woningen vlakbij de rotonde aan de Energieweg.

Een maand geleden werd de veertienjarige scholiere aangereden op de ‘gevaarlijke’ rotonde. Op weg naar school ging het mis bij de rotonde tussen de Energieweg en het Zaagmolenpad. Een vrouwelijke bestuurder zag het meisje uit Wehl over het hoofd waarna ze in het ziekenhuis overleed. Op de plek van het ongeval werden meerdere bloemen en knuffels neergelegd. Ook werden er kaarsen aangestoken. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt, maar raadsleden roepen nu al om actie.

“We begrijpen de roep om actie”, laat de gemeente Doetinchem aan Omroep Gelderland weten. “Toch is het belangrijk om eerst te weten wat zich precies heeft afgespeeld. We wachten het politieonderzoek af”, reageert de gemeente op vragen van de PvdA-fractievoorzitter Maarten op de Weegh. Wel lagen er al meerdere maatregelen klaar, die op korte termijn worden uitgevoerd. Er wordt extra verlichting opgehangen en waarschuwingsborden geplaatst om weggebruikers te wijzen op de verkeersstromen. De borden wijzen automobilisten op de fietsers, die voorrang hebben op de rotonde.

© Foto: Omroep Gelderland