Bij het politiebureau in Doetinchem komt vanaf midden augustus een crisisnoodopvang voor ruim tweehonderd vluchtelingen. Het wordt een terrein met hekken eromheen, een eigen toegangspoort en beveiliging.

Doetinchem springt met de opvangplek in op de vraag van Het Rijk. Tot het einde van het jaar krijgen in totaal 225 vluchtelingen een thuis in de crisisnoodopvang. De mensen worden opgevangen in units. Ook komt er een paviljoentent, waarin catering en recreatieve dagbesteding wordt geboden. Dit wordt overgenomen van de gemeente Maashorst en is volgens de gemeente geschikt voor ‘warme nazomer’- en ‘koudere herfstmaanden’. De werkzaamheden op het terrein zijn maandag gestart.

De crisisnoodopvang komt op de hoek van de Industriestraat met de Ambachtstraat. De locatie in Doetinchem moet de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel laten afnemen. De gemeente beheert de locatie en zorgt voor ‘bed, bad en brood’. “In geval van overlast is er op de locatie een aanspreekpunt voor omwonenden”, meldt Doetinchem.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8