Voor het derde jaar op rij hoopt Stichting Het Grootste Kerstdiner duizend minima in de gemeenten Doetinchem en Bronckhorst te voorzien van een driegangendiner op kerstavond. Voor de organisatie is het nog een aardige kluif om alle mensen van een driegangen kerstdiner te voorzien, maar zorgen maken ze zich niet.

“Zorgen is een groot woord, maar we moeten er nog wel hard voor werken”, aldus Maarten op de Weegh namens de organisatie. “We zitten ongeveer iets over de helft van ons streefbedrag.” De stichting hoopt duizend mensen een diner te bezorgen op kerstavond, de kosten daarvan liggen op vijftien euro per persoon dus er is 15.000 euro nodig. “We zijn er nog lang niet, maar we zijn net een week begonnen dus we hebben er het grootste vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Voor initiatiefnemers was het geen moeilijke beslissingen om voor een derde editie van Het Grootste Kerstdiner te gaan. “Het lijkt echt een traditie te worden en misschien is het dat al wel”, aldus een van de oprichters. “Het was dan ook geen moeilijke beslissing om weer wat te gaan doen, maar het gaat niet over één nacht ijs. Er komt wel het een en ander bij kijken.”

Ook de Doetinchemse en Bronckhorster horeca wilden dit jaar graag meehelpen. “Die stonden echt te springen”, schetst Op de Weegh. “Ze zijn ontzettend druk en ze hebben zelfs een geste gemaakt door te zeggen: ‘We kunnen het ook wel dezelfde kwaliteit leveren voor een nog lagere vergoeding’, dus vanaf dit jaar krijgen ze minder maar geven ze zeker niet minder.”

Sinds dit jaar gaat de organisatie als stichting aan de slag en is het een officiële ANBI, een instelling zonder winstoogmerk. “Daardoor is het doneren aan ons veel gunstiger, want het is aftrekbaar voor de belasting”, schets de Doetinchemmer. “Maar je laat ook zien dat je de zaak goed op orde hebt.”

Niet alleen kan de stichting nog donateurs gebruiken, ook zoeken ze enkele bezorgers schetst Op de Weegh. “Alle hulp is welkom zodat wij voor duizend mensen in armoede in de gemeente Doetinchem en Bronckhorst een driegangen kerstdiner kunnen bezorgen op kerstavond.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8