De gemeente Bronckhorst zet vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in de gemeente jaarlijks in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 15 december kon iedereen personen of groepen aanmelden die deze titel dit jaar verdienen.

De drie genomineerden in willekeurige volgorde: Maandag / groenploeg Zwembad in de Dennen uit Vorden, Marjo Evers uit Zelhem en Bertus Rietberg uit Toldijk. “De commissie had weer een moeilijke taak om uit alle enorm actieve en bijzondere vrijwilligers een drietal te nomineren voor de vrijwilligersprijs 2023. Elk van de voorgedragen vrijwilligers verdient eigenlijk de titel” aldus wethouder Evert Blaauw van welzijn.

De ‘Vrijwilliger van het jaar 2023’ ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van 250 euro. De andere twee genomineerden krijgen een geldbedrag van € 100,-. Wie de titel ‘Vrijwilliger van 2023’ krijgt, wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2024 in het gemeentehuis. Een commissie beoordeelde de aanmeldingen en selecteerde de drie genomineerden. Daarbij is onder andere gekeken naar de tijdsperiode dat het vrijwilligerswerk is verricht, de verscheidenheid en de omvang van het vrijwilligerswerk.

© Foto: RTV Ideaal (archief)