© Foto: RTV Ideaal / Jeffrey van Londen

Na de stormschade die de Knalbaltent in Halle deed instorten eind 2023, werd er direct een crowdfundingsactie gestart om alsnog geld op te halen voor het goede doel KiKa, het Knalbal en de leerlingenraad van de Dorpsschool Halle.

Rick Wolsink, directeur van de Dorpsschool in Halle, heeft bekend gemaakt dat de actie net voor de voorjaarsvakantie ten einde is gekomen. De teller van de actie is uitgekomen op 15.404,82 euro. Wolsink laat weten enorm trots en dankbaar te zijn voor alle donaties zowel groot als klein. Een aantal donateurs worden in het speciaal genoemd waaronder de Readshop Zelhem, Facility Groep Nederland, HACC, de Protestantse kerk Halle, Halle’s belang en de Heidesmid. Deze donateurs hebben een groot deel van het bedrag mogelijk gemaakt.

In overleg met het Knalbal en de leerlingenraad van de Dorpsschool is besloten om 5000 euro te schenken aan Kika, 5000 euro gaat naar het Knalbal en 5000 euro is voor de leerlingenraad, dat komt ten goede aan de nieuwe school. Tot slot de 404,82 euro is voor Dorpsschool Halle om onvoorziene kosten te dekken rond om de stormschade en de verzekeringen. Wolsink laat tevens weten dat de afwikkeling hiervan nog wel geruime tijd in beslag zal nemen.

Binnenkort zal de cheque overhandigd worden aan Kika. De directeur van de Dorpsschool Halle spreekt van een hartverwarmende uitkomst van een trieste gebeurtenis.