EuroParcs Resort de Achterhoek is de tweede grote opvanglocatie in de gemeente Lochem voor vluchtelingen uit Oekraïne. Hier zijn 20 vakantiewoningen beschikbaar tot februari 2023. Sinds ruim een week hebben zo’n 60 mensen hier onderdak gevonden. Er is plaats voor ongeveer 100 mensen.

De gemeente wil de vluchtelingen graag een plek bieden waar ze eerst tot rust kunnen komen. Een coördinator in dienst van de gemeente helpt de mensen met praktische zaken. Zoals het inschrijven in de Basisregistratie Personen, medische zorg, huisdierzorg en wegwijs worden in Lochem. Deze coördinator is ook bereikbaar voor vragen vanuit de buurt.

Sinds 24 maart zijn er ook vluchtelingen te gast in Hotel De Scheperskamp. In deze noodopvang verblijven 105 mensen. Ook daar zijn locatiecoördinatoren aanspreekpunt voor vragen en hulp en zorgen zij dat mensen zich welkom voelen. De locatiecoördinatoren zijn te bereiken op locatiecoordinatie@lochem.nl. Wilt u helpen? Op www.lochemdoet.nl kunt u dat melden. Ook op www.lochem.nl/oekraine is veel informatie verzameld.