De Traverse Eefde Zuid is woensdag feestelijk geopend. Bewoners en ondernemers uit Eefde en medewerkers van Schagen Infra en onderzoeksbureau Anacon kwamen bij Sportclub Eefde bij elkaar om terug te blikken op het grote project. Vijftien maanden lang werd er hard gewerkt door medewerkers van aannemer Schagen Infra om de Traverse opnieuw in te richten. Dit was nodig, want de weg heeft een andere functie gekregen na de aanleg van de rondweg om Eefde.

Belangrijke pijler van het project is de fietsveiligheid. Deze is sterk verbeterd. Om dit te ervaren, fietste wethouder Eric-Jan de Haan met het projectteam van Schagen en het team van de gemeente de nieuwe traverse af. De wethouder onthulde ook een insectenhotel aan de Zutphenseweg bij de Oude Eefsebeek. Dit insectenhotel is een cadeau van Schagen Infra aan alle inwoners van Eefde.

“Het project is ontzettend goed verlopen. Met de inzet van een heleboel mensen en het geduld van onze inwoners, is deze prachtige klus na 15 maanden geklaard. De weg brengt letterlijk eenheid in het dorp en de veiligheid is een stuk verbeterd. Daar mogen we trots op zijn” aldus wethouder Eric-Jan de Haan.

© Foto: gemeente Lochem