Het driedaagse festival Startschotgala blijft bij één editie. In april trok het evenement ongeveer 25.000 bezoekers naar Lichtenvoorde, maar De Feestfabriek gaat het festival niet nog een keer organiseren.

“Startschotgala is een concept dat tijdens Corona is bedacht”, verklaart een woordvoerder van het bedrijf uit Hengelo. “De naam zegt het al: het evenement was voor ons het startschot van een nieuw festivalseizoen. We wilden mensen bij elkaar brengen en een mooi weekend bezorgen na de pandemie. Dat is ons gelukt met de editie in april van dit jaar.” Op de vrijdag en zondag waren er ongeveer zesduizend bezoekers, terwijl er zaterdag dertienduizend man naar het festivalterrein kwamen.

Ondanks de tevredenheid over de eerste editie ziet De Feestfabriek geen reden om het festival nog een keer te organiseren. Voor het komende seizoen richt het bedrijf zich op de organisatie van de Zwarte Cross en Mañana Mañana. “Daarnaast hebben we nog heel veel andere merken en producten waar we ons op kunnen focussen”, aldus de woordvoerder, die wijst op het cannabisbier, de sneakers, de Talententuin en Stichting Pak An.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8