Medewerkers van het Graafschap College in Doetinchem kunnen vanaf maandag gebruik maken van een elektrische deelauto van het GAON-project van de provincie Gelderland en 8RHK Ambassadeurs. Door middel van een mobiliteitsnetwerk willen de initiatiefnemers ervoor zorgen dat in 2030 elke inwoner of bezoeker van de Achterhoek mobiel kan zijn.

“Met GAON willen we de aantrekkingskracht van de Achterhoek versterken door de bereikbaarheid op een duurzame manier te verbeteren”, aldus Rens Steintjes, voorzitter van de thematafel Mobiliteit & Bereikbaarheid van 8RHK Ambassadeurs. “Het is super dat het Graafschap College de handschoen in Doetinchem heeft opgepakt. We hopen en verwachten dat de proef zeer succesvol is en dat er nog meer deelauto’s in de regio volgen.” De proef is in eerste instantie alleen voor medewerkers van het Graafschap College aan de J.F. Kennedylaan. De auto is gratis te gebruiken voor werk-werkverkeer, zoals stagebezoeken. In een later stadium is de deelauto ook beschikbaar, tegen betaling, voor andere geïnteresseerden.

Bij het Graafschap College zien ze de proef als goed moment om te verduurzamen. “Nu kan een deel van de medewerkers met de fiets of e-bike naar school komen en overdag, bijvoorbeeld voor stagebezoeken, met de elektrische deelauto gaan. Of iemand komt wel met z’n benzine- of dieselauto naar het werk en gebruikt overdag de elektrische deelauto”, laat Bram Clahsen van de onderwijsinstelling weten. “Zo draagt dit project bij aan de verduurzaming van onze organisatie in de vorm van het terugdringen van CO2-uitstoot.”

© Foto: Graafschap College