Op woensdag 28 juni wordt in Lochem en Eefde het programma ‘Doortrappen’ Georganiseerd. Medewerkers van het programma adviseren en ondersteunen deelnemers in het veilig blijven fietsen. Dit programma is ontwikkelt voor personen die zich onzeker of onveilig voelen op de fiets in het verkeer.

In Lochem kunnen deelnemers van 9.00 tot 13.00 uur terecht op het parkeerterrein van fietsenwinkel Goossens. Hier kunnen personen de fiets ook laten checken. In Eefde vindt het programma van 9.00 tot 13.00 plaats op het plein voor het dorpshuis Het Hart. Personen die willen meedoen aan het programma hoeven zich niet van te voren aan te melden. Het programma bestaat onder andere uit een fietsparcours die deelnemers kunnen fietsen onder begeleiding van een fietscoach en deelnemers kunnen vragen stellen over fietsen. Het programma ‘Doortrappen’ is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Provincie Gelderland werkt aan een actieve ‘Doortrappen’ provincie. De gemeente Lochem ondersteunt het programma.

In maart 2022 heeft de Fietsersbond in samenwerking met de gemeente Lochem ook een ‘Doortraproute’ ontwikkeld. Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20-25 km voor senioren. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, betere kwaliteit van het wegdek, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels. De routes volgen in tegenstelling tot wat velen gewend zijn, niet altijd het knooppuntnetwerk.

© Foto: Gemeente Lochem