Op zaterdag 1 juli wordt er lachend en feestelijk geproost op de verhuizing van Stichting Re-Free. Renate Brandsen en haar team verhuizen van de achtertuin naar het oude Albert Heijn gebouw in het centrum van ‘s-Heerenberg.

Stichting Re-Free zit nu nog achter het huis van Brandsen. “Mijn huis wordt hierdoor weer privé. Alles wat ik nu doe, ga ik overdragen naar het nieuwe pand” aldus Renate. Het grote geluk kwam bij de stichting omdat in 2018 de Albert Heijn op De Bongerd in ‘s-Heerenberg sloot. Het pand stond sinds die tijd leeg. Er zijn hangjongeren geweest die de buitenkant met graffiti hebben bespoten en de ruiten hebben ingegooid, dus er moet nog wel het een en ander gebeuren”, vertelt Brandsen.

De stichting werkt met vrijwilligers die samen spullen inzamelen voor de medemensen en bewoners van ‘s-Heerenberg en omgeving. Ook van verder komen er ladingen met spullen om die vervolgens schoongemaakt in de schappen te vinden. ”Voor een euro kan er worden geshopt en dus met een bigshopper naar huis worden gegaan. We kunnen eigenlijk alle spullen gebruiken, behalve meubels” laat Renate weten. Wel kan er een foto gestuurd worden van meubileur zodat de stichting het op haar website kan vermelden en als een soort doorgeefluik kan fugeren.

© Foto: RTV Ideaal