De organisatie van de Achterhoek Cup kan terugkijken op goed verlopen seizoen, ondanks afmeldingen van clubs eerder dit jaar. Op de finaledag, op zaterdag 1 juli, worden de prijzen verdeeld. Acht teams gaan strijden voor de vier wisselbekers in evenzoveel categorieën, met als slotact kampioen sv Grol tegen DZC’68.

Organisatorisch heeft de Achterhoek Cup stappen gezet voor het vervolg van dit jaarlijks evenement. Het sponsorcontract met hoofdsponsor Facility Groep Nederland is voor twee jaar verlengd en voorzitter Jos Middelkamp wordt opgevolgd door Ger Melissen, die het stokje gaat overnemen. Melissen was eerder voorzitter bij SDOUC in Ulft en vv Doetinchem. Voorzitter Jos Middelkamp en penningmeester Erwin Alofs reiken op de finaledag een cheque uit aan een goed doel. Dit jaar hebben is gekozen voor de ‘Stichting Tijmen Voor Het Goede Doel’ uit ‘s-Heerenberg. Dit fonds krijgt een cheque van 1000 euro overhandigd en zij geven dit uit om ook kansarme kinderen te laten sporten.

Het programma op 1 juli begint om 10:00 uur met de twee finales bij de categorie Jeugd Onder 15. De finale bij het Vrouwenvoetbal is een kopie van vorig jaar: titelverdediger AZSV VR1 tegen DZC’68 VR1. De aftrap bij deze wedstrijd is om 14:30 uur. De finale bij de Heren begint om 18.00 uur. Al is kampioen sv Grol in een favorietenrol gedrukt, heeft DZC’68, het team van trainer Bas van Londen, voldoende kwaliteit in huis om de wisselbeker uit handen van Burgemeester Mark Boumans in ontvangst te nemen.

De toegang bij de eerste drie finales is gratis. Voor de finale bij de categorie Standaard Heren zal men een toegangskaart moeten aanschaffen.

© Foto: Achterhoek Cup