Maandag 8 mei om 19:00 uur is de feestelijke opening van de vernieuwde boerderijwinkel van de familie Horstink in Rha. Waar in de jaren ’60 de appels buiten of vanuit de opslag werden verkocht, veranderde dat al snel, de koeien vertrokken en op de deel werd een hoekje afgetimmerd. Er werd geadverteerd in de regionale kranten en vanuit de verre omgeving ging men naar Horstink, want voor appels moet je bij de appelboer zijn. Tijden veranderen en er kwamen er ook groente, fruit en streekproducten bij, waardoor het hokje uitgroeide tot een ruime boerderijwinkel.

“De laatste verbouwing was in 2012, maar steeds meer klanten weten ons te vinden en ons assortiment groeit, dus het paste allemaal niet meer. We zitten op de deel van een oude boerderij, dus even wat aanbouwen kan maar zo niet. Door een andere indeling en het verplaatsen van de ingang, hebben we gelukkig wat extra meters bij kunnen sprokkelen” aldus Monique Horstink.

Horstink is een echt gezinsbedrijf, zoon Gijs is verantwoordelijk voor de teelt en zit samen met z’n ouders Tom en Monique in het bedrijf. Dochter Sophie runt het boomgaardterras en maakt haar eigen ‘De Groote Wei’ ciders. Zelfs oudste zoon Joris springt bij op de zaterdagen naast zijn werk.

© Foto: Liesbeth Spaansen