De 40ste COOP Oudejaars Crossloop Vorden op Donderdag 30 december 2021, gaat dit jaar niet door. De oplopende COVID besmettingscijfers maken het onmogelijk het evenement te organiseren die traditioneel past bij de Oudejaars Crossloop Vorden.

”Het is jammer voor iedereen die zich had verheugd dat de crossloop helaas niet door kan gaan” zegt voorzitter Wilbert Menkveld. ”Het is echter buitengewoon moeilijk om op de locatie van de voetbalvereniging Vorden een evenement te houden waarbij we rekening moeten houden met alle maatregelen. En met de huidige hoeveelheid besmettingen voelt het organiseren van een dergelijk evenement gewoon niet goed” aldus Menkveld.

De organisatie heeft nog gekeken om een afgeslankte vorm te organiseren van het evenement maar door de afstand en veel minder deelnemers toe te laten is het lastig om het hardloop evenement dit jaar tot een succes te brengen. In 2022 wordt er een nieuwe poging gedaan de Crossloop Vorden te organiseren. De nieuwe datum is 30 december 2022.

Foto: Oudejaars Crossloop Vorden