In Bronckhorst ligt ongeveer 3,5 miljoen vierkante meter (m²) verharding, op maar liefst 670 kilometer verharde wegen. De gemeente Bronckhorst onderhoudt deze wegen continu. Dat doen ze om te zorgen voor veilige en begaanbare wegen, fiets- en voetpaden. De gemeente vindt het belangrijk om te zorgen voor sterke dorpen, leefbaarheid en een veilig platteland.

Binnenkort worden scheuren in het asfalt gevuld. Dat doet de gemeente Bronckhorst van 23 oktober tot en met 10 november op wegen in de hele gemeente. De scheuren worden onder hoge druk schoon geblazen. Daarna worden ze verhit en gevuld. Zo wordt de toplaag dichtgemaakt, waardoor er geen water en vocht in het asfalt kan sijpelen. Zo voorkomt de gemeente Bronckhorst dat in de winter de weg door bevriezing scheurt. Door tijdig te repareren houdt de gemeente Bronckhorst de wegen berijdbaar.

Periodiek worden de wegen op schade gecontroleerd. Uit die controle blijkt op welke wegen volledig nieuw asfalt nodig is, waar de gemeente delen moet repareren of waar scheuren in het asfalt zijn ontstaan. De scheuren worden rijdend gevuld, met minimale vertraging als gevolg. Verkeersregelaars zullen aanwezig zijn om het verkeer te begeleiden. De gemeente Bronckhorst probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken.

© Foto: RTV Ideaal (archief)