De gemeente Bronckhorst zet mantelzorgers uit Bronckhorst graag weer in het zonnetje tijdens een speciale verwendag. Deze dag vindt plaats op 10 november a.s. Mantelzorgers kunnen dit jaar kiezen uit verschillende workshops en activiteiten. Aanmelden kan tot en met 13 oktober.

Mantelzorgers verzamelen zich bij Hotel Bakker in Vorden voor een kop koffie/thee. Daarna staan verschillende workshops en activiteiten op het programma, zoals een workshop fotografie, bloemschikken, wandelen met een gids, een rondleiding bij het kasteel in Vorden of een rondrit met een Daf. Na afloop staat een lekkere lunch klaar. Het belooft een heerlijk uitje te worden voor mantelzorgers.

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. Elke gemeente is vrij in de manier waarop zij hier invulling aan geeft. De gemeente Bronckhorst biedt mantelzorgers, als blijk van waardering, onder andere een verwendag aan. Daarnaast bieden ze mantelzorgers ook waardering in de vorm van een geldbedrag (de mantelzorgwaardering).

Mantelzorgers kunnen ook nog tot en met 31 december 2023 aangemeld worden voor de mantelzorgwaardering. Dit kan via www.bronckhorst.nl/mantelzorg

© Foto: RTV Ideaal(archief)