De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Lochem werd afgelopen maandag heel goed bezocht. De aanwezigen toastten met het college van burgemeester en wethouders, raadsleden op het nieuwe jaar. Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve gaf in zijn nieuwjaarstoespraak aan dat hij hoopt dat we in het komende jaar “met elkaar” de schouders eronder zetten. “Samen hebben we een rijkdom aan ideeën. Deel die met elkaar. Ideeën hebben we nodig om onderscheid te maken”, was zijn boodschap.

Veel mensen schudden elkaar weer ouderwets de hand. Ook kregen mensen uitgebreid de tijd om kennis te maken met het nieuwe college en de nieuwe raadsleden. De gemeenteraad bestaat uit acht partijen. De burgemeester haakte tijdens zijn toespraak in op de verscheidenheid aan partijen en belangen binnen de Lochemse politiek en samenleving. “Sommigen noemen het versplintering. Maar ik noem het een rijkdom aan ideeën. De kunst is echter om niet tegenover elkaar te gaan staan, maar naast elkaar. Zo zorgen we voor verrijking.”

Bij de vorige edities van de nieuwjaarsreceptie was het traditie dat gemeenteschrijver A.L. Snijders een voordracht deed. Met zijn alom geprezen Zeer Kort Verhaal (ZKV) prikkelde hij dan vaak de zaal. De gemeenteschrijver overleed echter in juni 2021. De burgemeester stond stil bij zijn overlijden. “Iemand die onvervangbaar is, kun je niet vervangen. Maar wat we wel kunnen doen is ruimte geven aan nieuw talent.” Vervolgens droegen leerlingen van het Staring College gedichten voor.

Iedereen kreeg na afloop een bon van een van de vijf zelfstandige bakkers uit onze gemeente. Hiermee steekt de gemeente de bakkers, die door de hoge energiekosten een flinke tik krijgen, een hart onder de riem.

© Foto: Gemeente Lochem