Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Bronckhorst is Wim Gudde verkozen tot ‘vrijwilliger van het jaar 2022’. Gudde is een veelzijdig iemand die zich op meerdere vlakken inzet voor de maatschappij. Wim zijn hele leven is doordrenkt van vrijwilligerswerk. Deze steun aan de gemeenschap in zijn omgeving is voor hem erg belangrijk. Hij zet zich al tientallen jaren in als vrijwilliger voor onder meer de Voedselbank, als gastheer voor het Heiligenbeeldenmuseum in Kranenburg, bestuurslid van s.v. Ratti en Stichting Welzijn Vorden. Ook maakt hij regelmatig een fietstocht met de Duofiets met iemand met een beperking en hij geeft sinds kort taallessen aan Oekraïners.

De ‘Vrijwilliger van het jaar 2022’ ontvangt naast de eretitel een geldbedrag van 250 euro. De andere twee genomineerden krijgen een geldbedrag van 100 euro. Wim zei in zijn dankwoord dat hij het een mooi bedrag vindt maar omdat hij zo meelevend is met de gemeenschap gaf hij aan het bedrag te gaan verdelen met de andere genomineerden. Een commissie beoordeelde de aanmeldingen en selecteerde de drie genomineerden. Daarbij is onder andere gekeken naar de tijdsperiode dat het vrijwilligerswerk is verricht, de verscheidenheid en de omvang van het vrijwilligerswerk.

Met de verkiezing laat de gemeente zijn waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilliger representeert alle Bronckhorster vrijwilligers.

© Foto: Gerrie Evers

Meer foto’s in ons fotoboek