Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem wil graag een noodconstructie voor de Reudinkbrug. Deze noodconstructie moet 5 tot 10 jaar meegaan. Op dit moment onderzoeken ze hoe deze noodconstructie voor het slechtste gedeelte van de brug er precies uit komt te zien. In de verre toekomst wil het college de Reudinkbrug waarschijnlijk geheel vervangen door een nieuwe verkeersbrug.

De Reudinkbrug in Lochem is in zeer slechte staat. Dit blijkt uit een nadere inspectie die op 2 februari 2023 plaatsvond. Gemeente Lochem nam direct ingrijpende maatregelen voor zwaar verkeer en automobilisten om de veiligheid van de gebruikers van de brug te garanderen. Momenteel werkt de gemeente een oplossing voor een noodconstructie uit. Dit doen ze samen met een constructeur, aannemer, het Waterschap, vergunninghouders en medewerkers van de gemeente Lochem. De gemeente Lochem verwacht dat een noodconstructie eind april/begin mei klaar is. Onvoorziene omstandigheden kunnen van invloed zijn op deze planning. “Een noodconstructie biedt een aantal voordelen ten opzichte van het aanleggen van een geheel nieuwe brug”, meldt de gemeente Lochem. “De voorbereidingen, het proces tot besluitvorming en uitvoering van een nieuwe brug kost vele malen meer tijd”.

De noodconstructie voor de brug die jaren meegaat biedt, volgens de gemeente Lochem, de mogelijkheid om te kijken naar de functie van de brug. De gemeente Lochem gaat bekijken hoe de brug in de toekomst gebruikt gaat worden. Dit had de gemeente al voor ogen met het project in de visie Goorseweg. Door de komst van de rondweg Lochem (Schakel Achterhoek-A1) en alle verschillende verkeersprojecten in de omgeving van deze brug is volgens de gemeente Lochem heroriëntering nodig.

© Foto: Gemeente Lochem