De aanvraag voor de subsidie ‘Woningbouwimpuls’ heeft de gemeente Zutphen op de post gedaan richting Den Haag. De gemeente Zutphen vindt het belangrijk om huizen te bouwen voor jongeren, starters op de woningmarkt, voor jonge gezinnen en voor ouderen die een grotere woning verlaten om kleiner te gaan wonen. Mensen met een gemiddelde portemonnee. ‘Deze subsidie helpt ons daarbij,’ meldt wethouder wonen Jasper Bloem.

Woningbouwproject ‘De Kleine Linie’ bestaat voor ongeveer twee derde uit woningen die betaalbaar zijn voor de doelgroepen. Dit type woning brengt minder geld op dan huizen in een duurder segment. ‘Daarom hebben we extra geld nodig om het project haalbaar en betaalbaar te maken. Dat extra geld vragen we aan bij andere overheden,’ aldus Jasper Bloem. Van de provincie heeft de gemeente een subsidie van 1000 euro per woning ontvangen. De gemeente Zutphen hoopt ook via De Woningbouwimpuls, een van de instrumenten van minister Hugo de Jonge, extra geld te krijgen. Op die manier kan de gemeente binnenstedelijk bouwen en houden ze het wonen betaalbaar voor de gemiddelde inkomens.

Wethouder Jasper Bloem is blij met de aanvraag. ‘Begin maart hebben we samen met minister Hugo de Jonge de Woondeal getekend. We hebben afspraken gemaakt om in onze regio de komende jaren duizenden woningen te gaan bouwen.’

© Foto: Gemeente Zutphen