Stichting Re-Free gaat verhuizen naar het voormalige pand van de Albert Heijn aan de Bongerd in ’s-Heerenberg. Renate Brandsen zit nu met de stichting achter haar eigen huis, maar kan door de nieuwe locatie nog meer spullen aanbieden aan mensen met een hulpvraag.

“Ik heb contact opgenomen met de eigenaar van het pand en hij was erg enthousiast over wat ik deed”, vertelt Brandsen. “Hij had echt een gunfactor voor ons. Ik ben er helemaal blij mee.” Brandsen heeft eind maart de sleutel gekregen van het pand en wil nu drie tot vier maanden uittrekken om het op te knappen. Het pand is in 2018 gesloten. “Er zijn hangjongeren geweest die de buitenkant met graffiti hebben bespoten en de ruiten hebben ingegooid, dus er moet nog wel het een en ander gebeuren”, vertelt Brandsen. “Ik wil graag het voorste gedeelte in korte tijd representatief maken. Ik hoop dat ik dat met vrijwilligers voor elkaar krijg.”

Stichting Re-Free houdt hetzelfde concept aan, met een aantal kleine aanpassingen. “Er komt een balie bij de deur, een aanspreekpunt voor mensen die komen”, zegt Brandsen. “En we gaan beter toezien op het betalen van de euro (entreeprijs, red.) en de spullen die we krijgen. We zoeken altijd nieuwe spullen. Onze doelgroep blijft natuurlijk mensen met een hulpvraag.” Daarbij geeft de ’s-Heerenbergse aan dat ze graag in de toekomst langer open wil blijven: “Het liefst van 12.00 uur tot 15.30 uur. Dan zal er misschien ook een vrijdagavond of zaterdag bij komen. Het is nog even zien hoe het allemaal gaat lopen.”

Stichting Re-Free zit nu nog achter het huis van Brandsen. “Mijn huis wordt hierdoor weer privé. Alles wat ik nu doe, ga ik overdragen naar het nieuwe pand”, geeft de eigenaresse aan. Ze houdt er rekening mee dat de stichting ooit weer terug moet naar de situatie waar ze nu in zit. “We kunnen in het pand tot het project daar begint, om ‘s-Heerenberg Oost op te knappen”, legt Brandsen uit. “Ik ga er vanuit dat ik daar een kleine drie jaar kan zitten.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8