© Foto: RTV Ideaal / Dean Schaap

Maandagavond besprak de gemeenteraad van Lochem de dalton basisschool Nettelhorst en de dreiging van sluiting dat boven de school hangt. Calle Janssen, fractievoorzitter van Lochem Groen! zet zich in voor de school en vraagt wat er te doen valt om de school open te houden.

De dreiging is er al een tijd dat de basisschool in Nettelhorst haar deuren zou moeten sluiten vanwege een tekort aan leerlingen. Echter heeft de school geen tekort aan inzet van ouders en leerlingen, die tot nu toe iedere keer weer laten weten hoeveel ze om de school, en haar gemeenschap, geven. Ook lieten de ouders en kinderen maandagavond van zich horen, toen ze als een groep met groene T-shirts en spandoeken bij het gemeentehuis aankwamen om het vragenrondje bij te wonen.

Calle Janssen en de ouders zijn van mening dat het niet kan hoe de overkoepelende organisatie, Poolster, met de school omgaat en is omgegaan. Er zou sprake zijn geweest van incidenten waar een ouder zou hebben gebeld om zijn/ haar kind in te schrijven, enkel om vervolgens te horen te krijgen: “De school gaat toch dicht, dus het heeft geen zin”. Dat terwijl de ouders leerlingen en leerkrachten van de school zich zó inzetten om meer leerlingen te werven. Daarnaast is er nu een andere partij die aangeeft de school te willen overnemen en financiële steun te bieden op de manier, echter weigert de directeur van Poolster, Dick Loman, het gesprek aan te gaan.

De wethouder van onderwijs, Wendy Goodin, heeft aangegeven te willen proberen een gesprek te regelen tussen alle betrokken partijen.