De genomineerden voor de Gelderse Kleiroze, de prijs voor het ‘haevegste streektaalnummer’ uit de Achterhoek en Liemers van seizoen 2022-2023 zijn bekend. De nominatie in willekeurige volgorde: Eric Heutinck met Deerne Claudia, Paul Mulder met Louïse uut Gries en Timo van de Sande met het nummer Gemaskerd. De prijs wordt uitgereikt tijdens de tiende editie van muziekfestival Plat Gespöld, op zondagmiddag 26 november bij de DRU in Ulft. De vakjury, bestaande uit radiomakers uit Achterhoek en Liemers.

Het programma van Plat Gespöld wordt een mooie mix van ervaren artiesten en jong talent. Naast de genomineerden treden namelijk op Christian Kuitert en Fien Snelting. Fien is afkomstig uit Megchelen en student aan het Conservatorium in Enschede. Christian maakt onder andere Nederlandstalige fluisterrock, badkamerblues en vurige folk. Verder is het podium tijdens deze middag voor een flink deel ingeruimd voor Hans Keuper, alom bekend ambassadeur van de streektaal, leadzanger van Boh Foi Toch, schrijver van vele mooie liedteksten en muzieknummers en rasverteller. De presentatie is weer in handen van Laura van Kaam, oud-winnares van The Voice Kids.

Plat Gespöld is op zondag 26 november van 14:00 tot ongeveer 17:00 uur. Tickets voor dit festival, dat een muzikale ode aan de streektaal brengt, zijn te reserveren via de website van het DRU Industriepark.

© Foto: