De gemeente Bronckhorst zet vrijwilligers die zich onderscheiden door hun activiteiten in de gemeente in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 15 december kon iedereen personen of groepen aanmelden die deze titel dit jaar verdienen. De drie genomineerden zijn Nel van der Meulen, Erika Kuik en Vrijwilligersgroep Achterhoeks Planetarium Olthof.

Nel van der Meulen zet zich dagelijks in voor culturele en kunstactiviteiten voor ouderen in de gemeente. Vanuit Lang Leve Kunst en Naoberschap heeft ze al ontelbare ouderen bewogen om mee te doen met Kunst aan de Keukentafel, waarbij een oudere een kunstenaar bij hem of haar thuis ontvangt. Erika Kuik is een veelzijdige vrijwilliger met een grote inzet voor de gemeenschap en individuen in de gemeente. Ze is vele uren in de week actief als vrijwilliger voor Welzijn Steenderen. Sinds 2010 zet deze vaste groep vrijwilligers zich in voor het Achterhoeks Planetarium. De groep vrijwilligers houdt zelf het Planetarium in stand en zorgt voor het benodigde onderhoud. Daarnaast geven de vrijwilligers met grote regelmaat educatieve rondleidingen aan de vele bezoekers van het Planetarium.

‘De commissie had ook dit jaar weer de taak om uit alle aanmeldingen een drietal vrijwilligers of vrijwilligersgroepen te nomineren voor de vrijwilligersprijs 2021. Een lastige taak, met recht verdient elk van de voorgedragen vrijwilliger deze prijs’ aldus wethouder Evert Blaauw.

Met de verkiezing laat de gemeente zijn waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilliger representeert alle Bronckhorster vrijwilligers. Wie de titel ‘vrijwilliger van 2021’ krijgt, wordt bekendgemaakt tijdens de online nieuwjaarsreceptie op woensdagavond 12 januari 2022.