Met het traditionele potbiljarten op oudejaarsdag 2022 sloten Gerrit Heezen en Ada Boesveld een prachtige periode van bijna 40 jaar ondernemerschap in het zo karakteristieke Café Hotel Heezen in Steenderen af. Gerrit en Ada werden volop bedankt voor wat zij de afgelopen periode voor Steenderen hebben betekend en kregen alle goeds voor hun toekomst toegewenst. Ook kon afscheid worden genomen van bulldog Woody. 

Tijdens het potbiljarten was het een gezellige boel en het ging er fanatiek aan toe. Allerlei rangen en standen deden mee in de strijd om de winst. Tegelijkertijd was er gelegenheid tot het delen van de mooie anekdotes en herinneringen aan die roerige jaren Café Heezen. Er werd in die tijd aan veel prachtige livebands podium heeft gegeven en ook overige activiteiten hebben bijgedragen aan een goede verbindende sfeer in Steenderen. Uiteraard werd ook de wereldbekende rookworst van Heezen Steenderen uitgebreid geroemd.

Architectenbureau WARC uit Steenderen wordt de nieuwe eigenaar en de Bronckhorster Brewery Company gaat de nieuwe uitbater worden. Zij zijn voornemens om hier in de loop van 2023 een proeflokaal met hotel te openen. Daar kunnen hun toekomstige gasten de visie en beleving van hun brouwerij op het gebied van eten, drinken en overnachten ervaren. Met de belofte dat er niets wordt veranderd aan het interieur van het café, dat blijft de karakteristieke bruine kroeg.

© Foto: Menno Leistra fotografie Steenderen