Hummelo liep vrijdag massaal uit voor de uitvaart van dorpsbewoner Henk Greven, die onder begeleiding van een grote stoet en met een erehaag van de Koninklijke Marechaussee werd begraven. De wijze van afscheid nemen kon op veel bewondering rekening, zo ook van Normaal-zanger en Hummeloër Bennie Jolink.

“Wat was ik trots op Hummelo, mien dörpken!”, zo begon Bennie Jolink de lofzang over zijn dorp. “Hoe verdrietig ook, was het toch heel mooi, dat een dorp zoveel eenheid kan uitstralen!” Op social media klinken ook veel bewonderende reacties: ‘Wat een mooi eerbetoon’ en ‘een verdiend afscheid’. Na de afscheidsdienst in de kerk van Hummelo trok een lange stoet onder begeleiding van bielemannen en oversten van de schutterij richting het kerkhof, waar de erehaag van de Marechaussee stond.

De 57-jarige Greven was een drijvende kracht in het dorp en onder meer betrokken bij het jaarlijkse carbid schieten en het volksfeest als Overste van de Schutterij. Het overlijden zorgde in het dorp en op zijn werk bij de Koninklijke Marechaussee voor veel verdriet. “Een man die bij letterlijk ALLES wat er in Hummelo gebeurde betrokken was”, aldus Jolink.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8