”Breng een aantal belangrijke accommodaties en voorzieningen samen op de locatie van de Vullerschool in Gorssel en stel daarvoor een voorbereidingskrediet beschikbaar van 1.900.000 euro.” Dat stelt het college van de gemeente Lochem voor aan de raad. Daarmee komt de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) in Gorssel weer een stap dichterbij. Door gebouwen te verduurzamen en samen te voegen blijven de accommodaties betaalbaar en behouden. Zo blijft het dorp leefbaar voor jong en oud.

Door het bouwen in meerdere bouwlagen en ondergronds parkeren is het mogelijk om het totale programma, inclusief buitenruimte, op de bestaande locatie van de Vullerschool in te passen. Uitzondering is het kort bovengronds parkeren voor ouders (kiss & ride). Daarvoor is een klein deel van de Roskamweide nodig. Het grootste deel van de Roskamweide blijft beschikbaar voor activiteiten.

”Afgelopen jaren onderzocht de Werkgroep GA!, in 2021 opgevolgd door een stuurgroep, samen met de gemeente de haalbaarheid van verschillende scenario’s. Doel was integratie van accommodaties, voorzieningen en onderwijs op de locaties ’t Trefpunt en de Vullerschool in Gorssel” aldus wethouder Lex de Goede.

© Foto: RTV Ideaal (archief)