Vanaf woensdag 28 juni heeft de gemeente Aalten een nieuwe kinderburgemeester. Tijdens een spannende middag in een volle raadszaal koos de jury uit zes kandidaten voor Marthen Huijbers als kinderburgemeester van de gemeente Aalten. Ook de overige kandidaten krijgen een belangrijke rol, want samen met de kinderburgemeester vertegenwoordigen zij het komende (school)jaar alle kinderen van de gemeente Aalten in de naschoolse activiteitenraad in Aalten en Dinxperlo.

Kinderburgemeester Marthen zit in groep 7 van ‘T Warmelinck in IJzerlo. Met de slogan “besturen doe je samen” vertelde Marthen welke ideeën hij heeft voor het kinderburgemeesterschap. Zo wil hij graag dat peuken en ander afval op straat beter wordt opgeruimd. Ook zou hij graag gastlessen op basisscholen zien ter preventie van drugs- en alcoholgebruik.

Lex Heideman, Stan de Slegte, Harmke Heideman, Roos Ansink, en Zoë Wensink vormen dit jaar samen met kersverse kinderburgemeester Marthen de naschoolse activiteitenraad (NAR). Onder leiding van jongerenwerkers Jolien Stronks en Michel Stronks van Figulus Welzijn denkt de NAR mee over sportieve en culturele naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisscholen in de gemeente Aalten.

© Foto: RTV Ideaal