In Lochem is een nieuw ombudsteam aangetreden, dat inwoners van de gemeente helpt bij hun contacten met de overheid, of vragen die leven met betrekking tot hun leefomgeving. Bart van der Meij sprak aan de politieke tafel van Radio Ideaal met een van de twee initiatiefnemers, de heer Martinus Degen.

Het idee ontstond toen de twee heren deelnamen aan de campagne van D66 voor de Statenverkiezing. Ze merkten dat ze met een luisterend oor en kennis van de werking van de overheid andere inwoners kunnen helpen. Ze besloten, ieder vanuit hun eigen achtergrond, de handen ineen te slaan en hun inspanningen als ombudsteam te verlengen.

Verschillende vragen hebben het team al bereikt: ze zijn bezig geweest met de bewegwijzering bij het zwembad in Gorssel, maar ook met vragen over de veiligheid in Lochem na de brand bij de Campina fabriek. Hun inspanningen worden gewaardeerd door de vragenstellers, en de overheid werkt mee.

Wie in de Gemeente Lochem vragen heeft, kan bij de heren Degen en Achkar terecht op hun inloopavond op de eerste woensdag van iedere maand vanaf 19 uur op de Standaardmolenerf 2 in Lochem. De heren zijn ook bereikbaar via telefoon of per email. Ook de PVDA kent een ombudsteam in Lochem, welke bereikbaar is via de website van de partij.

© Foto: RTV Ideaal / Koos Zijp