Vanaf 19 september 2022 vervangt de provincie Gelderland het asfalt op grote delen van de weg buiten de bebouwde kom tussen Ruurlo en Barchem. Ook wordt de snelheid verlaagd buiten de bebouwde kom naar 60 kilometer per uur. Dit is afgestemd met de gemeenten Lochem en Berkelland en met de politie.

‘Door het verlagen van de snelheid verbeteren we de verkeersveiligheid en kunnen we veel bomen laten staan.’ Dit laat de provincie Gelderland weten. De provincie past de inrichting van de weg aan op de nieuwe snelheid. Er komen snelheid remmende maatregelen zoals plateau’s en drempels. ‘Zo brengen we de functie en het gebruik van de weg beter met elkaar in overeenstemming.’

Naast het verlagen van de snelheid brengt de provincie nieuwe belijningen aan. De weg wordt gedeeltelijk versmalt, zodat de breedte past bij de nieuwe maximum snelheid. De fietsoversteekplaatsen worden verbeterd, en er worden 4 bomen gekapt voor het zicht op zijwegen. Na afloop van de werkzaamheden worden er weer nieuwe bomen geplant. op zondag 16 oktober 2022 gaat de weg weer open voor verkeer.