© Foto: Dean Schaap

De grote verbouwing van het Stadshuus in Lochem is in volle gang. De afrondende fase is ingegaan, het streven is dat op 4 maart de bouwkundige oplevering van het project is. Op 15 maart wil projectleider Alice te Wechel de volledige oplevering van het project laten plaatsvinden.

”Het is heel hele klus en we zijn dan ook blij dat het project bijna ten einde is” laat projectleider en bestuurslid van het Stadshuus, Alice te Wechel weten. ”Eind vorig jaar is de grote verbouwing gestart en er is heel wat veranderd. Veel nieuwe ruimtes zijn er gemaakt en veel oude kozijnen en schuifdeuren zijn hergebruikt. De behoefde om nog meer te doen als Stadshuus is onder meer de ingang ook verplaatst zodat bezoekers maar ook andere geïnteresseerden welkom zijn.”

De verbouwing kost ongeveer een half miljoen euro. Het Stadshuus krijgt financiële hulp van de Gemeente Lochem, Provincie Gelderland, Rabobank, Oranjefonds, Stichting VSBfonds en zelf draagt de Stichting Stadshuus ook nog een steentje bij. ” Zo komen we aan de vijf ton die nodig is voor de verbouwing” aldus Alice te Wechel.

© Video: RTV Ideaal / Dean Schaap