Achterhoeker Guus Hiddink is woensdag benoemd tot Bondsridder van de KNVB. De 76-jarige Varssevelder heeft het eerbetoon ontvangen vanwege zijn vertegenwoordiging van het Nederlands voetbal.

“Met zijn werkwijze en zijn persoonlijkheid heeft hij het aanzien van het Nederlands voetbal in binnen- en buitenland naar een hoger niveau getild”, laat bondsvoorzitter van de KNVB, Just Spee weten. “Het is bovendien geweldig om te zien hoe hij zijn kennis en kunde nu doorgeeft als mentor voor een volgende generatie trainers. ” Hiddink is de meest succesvolle trainer in de Eredivisie ooit. Hij won als hoofdtrainer van PSV zes keer de landstitel en vier keer de beker.

Ook internationaal was de Achterhoeker succesvol. Zo won hij één keer de Europacup 1 met PSV en won hij met Chelsea de FA Cup, de Engelse beker. Als bondscoach van Zuid-Korea werd hij vierde op het WK in 2002. Hiddink kondigde in september 2021 officieel zijn afscheid aan als coach in het betaald voetbal. Tegenwoordig is hij onder andere Heerenboer bij De Graafschap.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)