Treinen en bussen van vervoerder Arriva rijden in ieder geval maandag niet of beperkt in de Achterhoek. De staking in het regionale openbaar vervoer begint maandag en loopt tot en met vrijdag.

“Dat heeft gevolgen voor Arriva in alle regio’s”, laat de vervoerder weten. Ongeveer 25% van de bussen in de regio rijdt wel, verwacht Arriva. “Houd gedurende de dag rekening met uitval van bussen”, waarschuwt de vervoerder. De treinen van Arriva in de Achterhoek rijden maandag niet, die van de andere vervoerder Breng wel. “Er is vanochtend nog geprobeerd om een passende treindienstregeling te maken en een opstart, maar uiteindelijk bleek dit niet haalbaar”, laat Arriva weten. De organisatie adviseert om kort voor vertrek de reisplanner te checken. De buurtbussen rijden deze week wel.

De werknemers van Arriva staken na oproep van de vakbonden. Zij roepen personeel op om het werk neer te leggen omdat de onderhandelingsgesprekken over een betere cao nog niet tot resultaat hebben geleid. Nu de kosten voor energie en dagelijks levensonderhoud sterk zijn toegenomen vinden de vakbonden dat werknemers gecompenseerd moeten worden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8