© Foto: Monique Doderlijn - de Win

Troubadour Marieke Plantinga kwam op vrijdag 15 maart stil te staan met haar bus ‘Harrie”, die als troubadour mobiel is ingericht. Na diagnose bij de garage bleek het motorblok te zijn vastgelopen. Een ander motorblok is mogelijk, maar erg prijzig. “Dat is ‘ie niet meer waard zei de garage tegen me”, aldus een verdrietige Marieke Plantinga.

Marieke treedt alleen óf met een band op bij diverse gelegenheden. Vaak is ze te vinden bij Elver, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Nieuw-Wehl. Diverse collega’s hebben een inzamelactie opgestart om geld in te zamelen voor een nieuwe ‘Harrie’.

“Voor ons als collega’s is Marieke een tomeloos enthousiaste muzikant. Ze staat altijd paraat, voor een groot picknickconcert of een kleinere setting als een huiskamerconcert of 1 op 1 met een bewoner van Elver. Van kinderen tot volwassenen, iedereen wordt meegenomen in haar muzikale reis. Wij hopen dat deze troubadour snel weer op weg kan met een nieuwe Harrie.”

Naast een financiële bijdrage zijn zij ook op zoek naar “handige Harries”, die de nieuwe troubadour mobiel willen bestickeren, stofferen, bekisting willen timmeren en kabels willen aanleggen.