© Foto: Sarah Huiskamp

Sonar, hét platform voor muzikaal talent in Gelderland en Overijssel, viert 1 april haar eerste verjaardag. Sinds de lancering op Booster Festival 2023 zijn er meer dan 1400 bands, dj’s, producers en acts en 200 organisatoren te vinden op checksonar.nl. Om dit te vieren trakteren initiatiefnemers Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel op een feestweek met verschillende kansen voor Oost-Nederlands talent.

Sonar is een thuis voor muzikanten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. Organisatoren kunnen via Sonar een gerichte oproep uitzetten, waar artiesten op kunnen reageren met hun profiel. Uit alle inzendingen kiest de organisator de beste match. Sonar is een initiatief van Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland. Het platform wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Gelderland, Provincie Overijssel en diverse grote muziek en theaterinstellingen.

Om haar eenjarig bestaan te vieren, trakteert Sonar vanaf 1 april een week lang op een reeks bijzondere pitches. Zo kunnen artiesten uit Gelderland en Overijssel zich vanaf die week inschrijven voor feedback van muziekprofessionals van o.a. Spotify, Double Vee, Musicmaker en Zwarte Cross en worden er twee gratis videoregistraties weggegeven.