Zaterdagochtend kreeg Henk Franken uit Eefde een verrassingsbezoek van burgemeester Sebastiaan van ’t Erve. Met bloemen, een oorkonde en cadeaubon verraste hij Henk onverwacht bij Semper Fidelis waar hij als vrijwilliger als parkoersbouwer aan de slag was. Zijn buren, manege ‘Semper Fidelis’ en Zwembad de Boskoele’ zetten Henk samen in het zonnetje als Beste Buur van de gemeente Lochem.

In de zomervakantie konden inwoners iemand nomineren voor de verkiezing van de Beste Buur van 2022. In totaal kwamen er 10 nominaties. Wat de doorslag gaf is dat Henk al vele jaren voor iedereen klaarstaat. En zo kwam Henk overtuigend als de Beste Buur van het jaar naar voren. Karien Geurts nomineerde hem: “Henk staat altijd voor iedereen klaar. Nooit een slecht humeur, altijd in voor een geintje. Gewoon een toffe man. ”

“Henk zet zich zeer actief in voor zijn directe buur, Zwembad de Boskoele. Daarnaast is hij vrijwilliger bij manege Semper Fidelis. En bovendien de grote organisator en animator voor de hele buurt”, zegt Karien Geurts: “Wij hebben een appgroep in de buurt, de Naoberapp. Maar ik kan net zo goed gelijk naar Henk appen. Want hij is altijd degene die zijn apparaten beschikbaar stelt, bomen opruimt, vijvers leeghaalt. En dan anderen helpt met vijverplanten, gootstenen ontstoppen, mest uitdelen en hekken maken.”

GoedeBuren Lochem organiseert sinds 2015 de verkiezing van de Beste Buur van Lochem. Een goede buur zijn is soms niet makkelijk maar vaak gaat het juist heel goed. De Beste Buur is iemand die veel voor de buren en voor de buurt over heeft. GoedeBuren Lochem is een organisatie van vrijwilligers, die inwoners van de gemeente Lochem helpt bij overlast door buren of buurtgenoten.

Foto: Jacintha Pelgrum