In Veldwijk, het buurtschap ten noorden van Vorden, staan vele oudere vrijstaande woningen. Veelal in het fraaie buitengebied. Energiebesparing is hier een hele uitdaging. Behaaglijk wonen en leven, met stijgende energierekening en klimaatverandering is een beste opgave. Een aantal bewoners in Veldwijk biedt buren nu een helpende hand. Dit doen ze op een buurtbijeenkomst over energie, samen met deskundige organisaties als energiecoöperatie Vorden, energieloket Agem en de gemeente.

Op 28 januari wordt de eerste buurtbijeenkomst over energie georganiseerd. Aanwezigen krijgen handige informatie over energiebesparing. Ook kunnen ze praten met energieadviseurs en coaches over verschillende situaties en onderwerpen zoals over subsidies, energieleningen en problemen bij energiekosten. De gemeente Bronckhorst staat er ook met de ‘Op Morgen Mobiel’ om advies en tips te geven over het besparen van energie. Een mooie start om samen werk te maken van energiebesparing en elkaar te helpen met energiek-noaberschap. Bovendien krijgt iedereen een attentie mee naar huis om meteen te kunnen besparen.

De bijeenkomst is op 28 januari vanaf 13.00 uur bij De Vijfsprong, Reeoordweg 2 in Vorden. Op het programma staat onder andere kleine maatregelen, investeringen en financiering. Aanmelden is niet nodig, maar voor de organisatie wel prettig. Voor meer informatie en vragen kan een email gestuurd worden naar energiebesparenveldwijk@gmail.com.

© Foto: Gemeente Bronckhorst