Bewoners van Drempt hebben zaterdag aan de Waardeel tientallen planten en struiken gered van de sloop. Het was de eerste keer dat Stichting Struikroven een activiteit ontplooide in de Achterhoek.

De bewoners van de huidige huizen aan de straat kregen vanuit woningcorporatie Sité en Stichting Struikroven de kans om het groen een tweede leven te geven. Aan de Waardeel in het dorp wordt dit jaar gestart met de bouw van acht seniorenwoningen, waardoor de planten zouden moeten verdwijnen. De Dremptenaren konden planten uit de huidige tuinen halen om ze over te verhuizen.

Naast de nieuwbouw aan de Waardeel, volgen binnenkort ook op andere plekken in het dorp werkzaamheden. Volgend jaar worden woningen aan De Marke, de Kerkstraat, de Dreef, de Gildeweg en de Ds. De Graaffweg vervangen. Ook dan komt er voor bewoners weer de mogelijkheid om struiken te roven.

‘Zeker een vervolg’

Ook bij Sité is er tevredenheid over het initiatief. “Voldoende groen om je heen is belangrijk om fijn te kunnen wonen, maar goed contact met je buren is dat ook”, aldus Els Birkenhäger. “Deze actie stimuleert het allebei. Hier geven we zeker een vervolg aan.”

Foto: Sité Woondiensten