© Foto: Jan Versweyveld

Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. De voorstelling over de laatste week van Jezus Christus, onder de creatieve leiding van de internationaal gevierde regisseur Ivo van Hove, heeft al zes Musical Awards in de wacht gesleept, waaronder Beste Musical en Beste Regie. De tour doet slechts een beperkt aantal theaters aan, maar slaat de Achterhoek zeker niet over.

Deze gigantische productie strijkt van 5 tot en met 9 juni neer in Amphion Theater in Doetinchem voor een reeks van 6 spectaculaire voorstellingen. Wat Jesus Christ Superstar uniek maakt, is de plaatsing van Super Seats op het toneel, waardoor een deel van het publiek deel wordt van het verhaal. Dit publiek heeft na honderd voorstellingen al 781 liter wijn en 200 focaccia’s tijdens het laatste avondmaal mogen ontvangen.

Het verhaal, dat al eeuwenlang leidend is in een groot deel van de wereld, lijkt actueler dan ooit. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld willen veranderen, en hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad, verheerlijking en laster, macht en opstand. Maar bovenal: een verhaal van hoop.

De cast bestaat uit een mix van gevestigde namen en veelbelovend nieuw talent. Jeangu Macrooy schittert in de rol van Jesus, met Lucas Hamming als Judas, Magtel de Laat als Mary Magdalene, Edwin Jonker als Pilate en afwisselend Alex Klaasen, Paul Groot en Paul de Leeuw als King Herod. Jesus Christ Superstar is van woensdag 5 tot en met zondag 9 juni te zien in Amphion Theater.