© Foto: RTV Ideaal

De gemeente Aalten een nieuw ruimtelijk plan vastgesteld voor recreatieterrein ’t Walfort in Aalten. Op het terrein van ongeveer 6 hectare worden de stacaravans vervangen door 116 klimaatneutrale recreatiewoningen. Het park krijgt een open karakter en de woningen variëren van 2 tot 6 persoonshuisjes. Landal Greenparcs gaat het park beheren en verhuren. Voordat de werkzaamheden kunnen beginnen moet eerst nog een omgevingsvergunning verleend worden.

Na een lange voorbereidingsperiode kon het nieuwe plan worden vastgesteld voor ’t Walfort. Met de bewoners in de directe omgeving zijn goede gesprekken gevoerd. Veel opmerkingen zijn verwerkt in het plan, waaronder de aanleg van slechts één in-/uitrit en daarmee de aanpassing van de routing op het terrein, beperkte verlichting van het terrein en een robuuste groenzone aan de buitenzijde van het terrein. De ingang van het park blijft aan de Walfortlaan.

De metamorfose van het terrein wordt geleidelijk al zichtbaar. De stacaravans en andere recreatieve voorzieningen zijn de afgelopen periode verwijderd, het terrein is deels geëgaliseerd en afgelopen seizoen is de landschappelijke randbeplanting al voor een groot deel gerealiseerd.