© Foto: gemeente Bronckhorst

Als je er zo nu en dan langs komt, zie je het de hoogte in schieten. De nieuwbouw van het Kompaan College in Vorden vordert gestaag. De nieuwe voortgezet school wordt door de gemeente mogelijk gemaakt en onlangs namen wethouders Pelgrom en Peppelman al een kijkje. Tijdens de Dag van de Bouw op 8 juni schuift bouwbedrijf Rots Bouw eenmalig de bouwhekken aan de kant en kan iedereen een kijkje komen nemen. Dit kan tussen 10:00 en 14:00 uur.

”Het is een vrije inloop, dus kom op het tijdstip dat jou het beste past. De contouren van het gebouw zijn al zichtbaar en je krijgt een goed beeld van de indeling” aldus Margreet Arends van de gemeente Bronckhorst. De De nieuwbouw van het Kompaan College is te vinden aan de Almenseweg 29A in Vorden. De nieuwe school krijgt een eigentijdse en open uitstraling. De locatie biedt straks plek aan zo’n 350 tot 400 leerlingen. Op dit moment staat er al een volledig gebouw en onlangs is het hoogste punt bereikt en zijn traditiegetrouw de vlaggen gehesen.

De stalen constructie staat en is van binnen nog zichtbaar, het dak zit erop en is voor een groot deel gedekt, de buitenwanden zijn gemonteerd en de buitenkozijnen zijn op verdiepingsniveau gemonteerd, binnen zijn de belangrijkste nutsvoorzieningen aangelegd en zijn de prefab trappen en leuningwerk geplaatst. Op dit moment is het bouwbedrijf bezig met het gieten van de vloeren op de verdieping. Het bijzondere aan dit schoolgebouw is dat er geen steen wordt gemetseld; het bestaat uit een stalen constructie met houten elementen.

Het Kompaan College draagt met dit schoolgebouw een nieuw en uitdagend onderwijsconcept uit. Leerlingen kunnen al tijdens hun opleiding leren en werken in een werkomgeving die dichtbij hen staat en bij hen past. Naast de gewone lesstof is er namelijk ruimte om ‘beroepsvaardigheden’ te ontwikkelen in verschillende richtingen: Dienstverlening en Producten, Horeca, Bakkerij en Recreatie én de richting Media, Vormgeving en ICT.