Bijna het voltallige college van de gemeente Bronckhorst heeft op dinsdag 18 april het jubileumproject van Present Bronckhorst uitgevoerd. Burgemeester Marianne Besselink en wethouders Evert Blaauw, Emmeke Gosselink, Antoon Peppelman en gemeentesecretaris Bart Drewes ontmoetten de bewoners van woonzorgcentrum De Enk van GGNet in Vorden.

“Vijf jaar geleden werkten we met de toenmalige wethouders in de tuin van een oudere inwoner, dit keer kozen we voor een sociaal project”, blikt wethouder Peppelman terug, “Het is goed om verschillende doelgroepen met elkaar in contact te brengen om zo begrip en acceptatie te bevorderen en vooroordelen te verminderen”. Na een hartelijk ontvangst op de locatie kreeg het college een rondleiding van een aantal bewoners die hen graag wilden laten zien waar ze wonen. Daarna waren er mooie ontmoetingen met meerdere bewoners tijdens het spelen van bingo, een potje dammen en het gezamenlijk rondbrengen van lekkere hapjes.

De inzet van het college was de start van het lustrumjaar van Present Bronckhorst. Precies vijf jaar nadat wethouder Antoon Peppelman in april 2018 het officiële startschot gaf. Gedurende het hele lustrumjaar zullen er diverse activiteiten en projecten worden georganiseerd om stil te staan bij het eerste lustrum van Present Bronckhorst.

© Foto: Present Bronckhorst