De politie heeft deze week in de Achterhoek voor het eerst een Telegramgroep waarin drugs werd verhandeld overgenomen. In de zogenaamde ‘Handelachterhoek’-groep werden ook illegaal vuurwerk, sigaretten en medicijnen aangeboden.

Een man uit Bronckhorst, die in de groep de naam ‘Narcos’ gebruikte, bleek de beheerder van de groep te zijn. Hij werd maandag in zijn eigen woning aangehouden. In het huis werden onder meer drugs en een flinke hoeveelheid contant geld gevonden. Tot nu toe is de Bronckhorster man de enige die vastzit. Hij wordt verdacht van drugshandel en het faciliteren hiervan. Ook is een 29-jarige vrouw aangemerkt als verdachte. Nieuwe aanhoudingen worden lopende het onderzoek niet uitgesloten.

Na het overnemen van de groep stuurde de politie een bericht naar de andere leden van de Handelachterhoek-groep als waarschuwing: ‘Deze groep is overgenomen door de politie. Alle data uit deze groep is bewaard. De beheerder van deze Telegramgroep zit op dit moment vast en wordt verhoord. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het is verboden om te handelen in drugs’.

Het kraken van de Telegram-groep is een gevolg van samenwerking tussen verschillende politieteams uit de Achterhoek en onder meer de Intelligence- en Cybercrime afdeling van de politie. Dit gebeurde onder regie van het Openbaar Ministerie. “Als wij merken dat op digitale plaatsen illegale activiteiten plaatsvinden, zullen wij samen met ketenpartners optreden, zoals wij dat ook gewend zijn om te doen in de wijk”, meldt Larissa Huijmans, districtchef van de politie Noord- en Oost-Gelderland.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8 (archief)