De gesprekken tussen de beoogde coalitiepartijen in Lochem verlopen voorspoedig. Gemeentebelangen, VVD en MmL hebben er vertrouwen in dat dit komende maand leidt tot een coalitieakkoord. Zij presenteren nu alvast de wethouders die zij naar verwachting medio mei willen voordragen aan de gemeenteraad.

Gemeentebelangen zal twee wethouders voordragen: Marja Eggink uit Laren en Wendy Goodin uit Lochem. Marja Eggink is al jaren lid van de raad van Lochem en sinds 2010 fractievoorzitter van Gemeentebelangen. Daarnaast is zij agrarisch ondernemer. Wendy Goodin is een nieuw gezicht in de Lochemse politiek: zij werkt momenteel als manager bij een welzijnsorganisatie in Montferland.

De VVD draagt Eric-Jan de Haan uit Lochem voor. Hij was de afgelopen vier jaar ook wethouder in Lochem. MmL draagt huidig fractievoorzitter en mede-oprichter van de partij Lex de Goede uit Eefde voor. Hij is nu nog werkzaam als plaatsvervangend directeur informatiemanagement bij Douane Nederland.

De verwachting is nog steeds dat het coalitieakkoord begin mei klaar is waarna medio mei de raad de nieuwe wethouders kan benoemen.

Foto: RTV Ideaal (archief)